6 ting å tenke på før du kjøper elektrisk skateboard

Elektriske skateboard er praktiske som transportmiddel til pendling, og ikke minst veldig artige å kjøre. Men selv om elektriske skateboard bare nylig har blitt lovlige i Norge har ikke dette vært tilfellet andre steder i verden. På markedet er det hundrevis av forskjellige merker å velge mellom, og det kan derfor være vanskelig å navigere seg rundt i markedet uten å vite hva du skal se etter. Nedenfor har vi laget en liste over ting du bør vurdere når du skal kjøpe elektrisk skateboard:

1. Belte- eller hubmotor?

Motorene som drar elektriske skateboard er enten beltedrevne eller drevet av en hubmotor inne i hjulet. Begge motortypene har sine fordeler, men de fleste som kjører og bygger elektriske skateboard foretrekker beltedrevne motorer. En beltedrevet motor har vanligvis mye bedre akselerasjon, klatreevne, bremseevne og kjølighet enn hubmotorer. Fordelene med hubmotorer er at de vanligvis er en del billigere, de gir gjerne brettet en bedre «look» siden de er gjemt inne i hjulet, og er mye stillere i drift.

2. Hvor langt kan du kjøre på en ladning?

Noen er på utkikk etter et elektrisk skateboard de kan bruke til å pendle frem og tilbake til jobb, noen ser etter en ny hobby, og andre vil bare prøve for å se «hva greia er». Selskapene som lager elektriske skateboard balanserer hele tiden distanse per ladning mot pris og andre deler. Du finner derfor elektriske skateboard med vidt forskjellig batterikapasitet, og bør undersøke distansen du får om du trenger et minimum antall kilometer. Distansen bør du også undersøke fra andre kilder enn produsenten, som gjerne overdriver kraftig.

3. Pris mot kvalitet

Hvor mye får du egentlig for pengene? Med elektriske skateboard er det som de fleste andre produkter: du får gjerne det du betaler for. Materialer av god kvalitet koster mer. Her må du veie hva du er ute etter fra de individuelle delene skateboardet er satt sammen av, og hvor mye du er villig til å betale.

4. Kina-brett

I søken etter elektriske skateboard kommer du garantert til å komme over det som ofte blir kallet «Kina-brett». Dette er elektriske skateboard som blir masseprodusert på fabrikker i Kina under mange forskjellige merker. Et Kina-brett er ikke et hvilket som helst elektrisk skateboard som er laget i Kina.

Måten Kina-brett fungerer på er at en person søker gjennom kinesiske nettbutikker og finner et produkt som ser OK ut. Personen tar så kontakt med leverandøren og avtaler å bestille et stort antall, sender logoen de vil ha på produktet, og så markedsfører det som sitt eget produkt. Grunnen til at du bør passe på for disse er de ekstremt varierende prisene. Du kan kjøpe et elektrisk skateboard, og så finne nøyaktig samme brettet, men med en annen logo på for halve prisen av det du betalte.

5. Hvor mye vann tåler det?

Et elektrisk skateboard er et elektronisk produkt. Som du kanskje vet, passer elektronikk ofte dårlig sammen med vann. Standarden for elektriske skateboard er veldig begrenset vanntetthet, som passer seg dårlig for norske forhold. Hvor viktig denne faktoren er kommer an på hvorfor du kjøper elektrisk skateboard. Hvis du skal bruke det til pendling bør du se etter elektriske skateboard der leverandøren reklamerer for høyere enn vanlig vanntetthet. Om du kjøper elektrisk skateboard for å bruke til hobby kommer vanntetthet sannsynligvis lengre ned på listen i forhold til de andre faktorene.

Les mer om vanntetthet og elektriske skateboard her.

6. Selskapet sin support

Først bør du se hvilken garanti selskapet gir deg. Det er begrenset hvilke elektriske skateboard du får kjøpt innenriks i Norge, og det er få land kjøpere er like godt beskyttet som i Norge. De etablerte selskapene og elektriske skateboard med godt rykte har ofte god support. Om du er usikker bør du prøve å enten høre med andre eller søke etter andre sine erfaringer med selskapet.

Et skateboard er bygget av deler som kan klassifiseres som forbruksvare. Om du kjøper et elektrisk skateboard med hubmotor bør du sjekke om du får kjøpt nytt hjul til å ha over motoren når det blir slitt ned eller om du må kjøpe helt ny motor også. Du bør også sjekke om du kan kjøpe nye batterier, ny motor og andre deler slik at du kan bytte ut enkeltdeler uten å kjøpe et helt nytt brett.

Nettsiden bruker informasjonskapsler. Noen er nødvendige for at nettsiden skal fungere, men andre brukes for å gi deg en bedre opplevelse. Godtar du bruk av alle informasjonskapsler? Mer informasjon.

Informasjonskapsler

Nedenfor kan du velge hvilke informasjonskapsler du vil tillate på nettsiden. Trykk på "Lagre instillinger" knappen for å lagre valget ditt..

FunksjonelleNettsiden bruker nødvendige informasjonskapsler. Disse er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Sosiale medierNoen artikler kan inneholde informasjonskapsler fra sosiale medier, som YouTube. Disse kan lagre personlig informasjon om deg.

AndreNoen steder på nettsiden kan bruke tredjeparts informasjonskapsler som ikke er analytiske, fra sosiale medier eller for reklame.