Er elektriske skateboard vanntett?

Det er ingen elektriske skateboard som er vanntette, men mange brett kommer med varierende nivåer av vannmotstandsdyktighet. Pass derfor på å sjekke hvordan ditt elektriske skateboard fungerer i våte forhold før du tar turen ut og kjører i regnet.

Slik måles vannmotstand på elektriske skateboard

Mange produsenter oppgir vannmotstandsdyktigheten til elektriske skateboard i IP-siffer. Hva er dette lurer du på?

IP-systemet brukes for å måle vannmotstandsevnen til et elektronisk produkt.
Skjermbilde av Wikipedia

IP-siffer er en internasjonal standard som skal opplyse om et elektronisk produkt sin motstandsdyktighet mot støv og vann.

Et IP-siffer består av to tall. Det første forteller om produktet sin beskyttelse mot solide objekt, fra fingrer til støvkorn.
Det andre tallet forteller om produktet sin vannmotstandsdyktighet.

Et elektrisk skateboard som har IP-sifferet 54 vil være beskyttet mot vannsprut fra alle kanter, men vil ikke tåle spyling fra alle kanter.

På samme måte vil et elektrisk skateboard med IP-sifferet 55 tåle moderat spyling fra alle kanter, men ikke kraftig spyling.

Husk også

  • Metallet på det elektriske skateboardet ditt kommer til å ruste når du kjører i våte forhold. Det er uunngåelig, men hvor enkelt er det å bytte delene som ruster?
  • Hva er selve brettet laget av, og hvordan er det beskyttet? Noen elektriske skateboard kommer med dårlig beskyttet tre-brett, noe som egner seg mye mindre for vann enn et brett av karbonfiber.
  • Hjulene på det elektriske skateboardet ditt vil få dårligere grep på veien dersom den er våt. Dette øker risikoen for at du havner i ulykker når du kjører, så det er viktig å være ekstra forsiktig når du kjører i våte forhold. Våte hjul gjør det også vanskeligere å komme opp i fart, spessielt i motbakker.

Nettsiden bruker informasjonskapsler. Noen er nødvendige for at nettsiden skal fungere, men andre brukes for å gi deg en bedre opplevelse. Godtar du bruk av alle informasjonskapsler? Mer informasjon.

Informasjonskapsler

Nedenfor kan du velge hvilke informasjonskapsler du vil tillate på nettsiden. Trykk på "Lagre instillinger" knappen for å lagre valget ditt..

FunksjonelleNettsiden bruker nødvendige informasjonskapsler. Disse er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Sosiale medierNoen artikler kan inneholde informasjonskapsler fra sosiale medier, som YouTube. Disse kan lagre personlig informasjon om deg.

AndreNoen steder på nettsiden kan bruke tredjeparts informasjonskapsler som ikke er analytiske, fra sosiale medier eller for reklame.