Elektrisk sparkesykkel eller elektrisk skateboard?

Lurer du på om du skal kjøpe elektrisk sparkesykkel eller skateboard? Her er noen viktige faktorer du bør vurdere.

Komfort

Demping og hjul på elektrisk sparkesykkel
Dårlig vei merkes så vidt med god demping og store hjul.

En elektrisk sparkesykkel er mer komfortabel å kjøre enn et elektrisk skateboard for nybegynnere. På sparkesykkelen har du håndtak, og det er ofte enklere å kjøre over hindringer på veien. En elektrisk sparkesykkel har også gjerne større hjul og bedre demping enn skateboard.

Trenger du hendene fri?

Fjernkontroll til elektrisk skateboard
Med fjernkontroll og elektrisk skateboard får du en hånd fri

Kan du frakte det du trenger i en ryggsekk? Siden elektriske sparkesykler bare har to hjul blir den ustabil med en gang du slipper en av hendene dine fra håndtaket.

En elektrisk sparkesykkel styres med begge hendene på håndtaket. Det vanlige er at du har bremsene på ene, og akselerasjon på den andre siden. Et elektrisk skateboard styres vanligvis med en fjernkontroll i ene hånden. Det er på denne fjernkontrollen du bremser og akselererer.

Trenger du å bære den med deg?

Elektrisk skateboard på kontoret
Et elektrisk skateboard under kontorpulten fungerer godt som fotstøtte

En elektrisk sparkesykkel er både større, og veier mer enn et elektrisk skateboard. Dersom du skal kjøpe elektrisk sparkesykkel eller skateboard for å pendle frem og tilbake fra jobb eller skole, må du vurdere hvor du skal gjøre av den i arbeids- eller skoletiden.

Et elektrisk skateboard er enkelt å bære med seg inn og ha liggende under kontorpulten. En elektrisk sparkesykkel vil der imot være tyngre å løfte, og bruke mer plass når du legger den fra deg.

Motsatt kan det hende du skal en lengre tur inn et sted, og ikke vil bære rundt på kjøretøyet ditt. Mange elektriske sparkesykler kan låses fast med en sykkellås, noe som er mye sjeldnere å ha muligheten til med elektriske skateboard.

Nettsiden bruker informasjonskapsler. Noen er nødvendige for at nettsiden skal fungere, men andre brukes for å gi deg en bedre opplevelse. Godtar du bruk av alle informasjonskapsler? Mer informasjon.

Informasjonskapsler

Nedenfor kan du velge hvilke informasjonskapsler du vil tillate på nettsiden. Trykk på "Lagre instillinger" knappen for å lagre valget ditt..

FunksjonelleNettsiden bruker nødvendige informasjonskapsler. Disse er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Sosiale medierNoen artikler kan inneholde informasjonskapsler fra sosiale medier, som YouTube. Disse kan lagre personlig informasjon om deg.

AndreNoen steder på nettsiden kan bruke tredjeparts informasjonskapsler som ikke er analytiske, fra sosiale medier eller for reklame.