Foto: Astryd_MAD @ Pixabay

Elektrisk skateboard: Kjøpe eller bygge selv?

Lurer du på om du skal kjøpe eller bygge elektrisk skateboard selv?

Her er noen av tingene du bør tenke over før du bestemmer deg.

Advarsel

Husk at det kan være farlig å bygge elektrisk skateboard hvis du ikke vet hva du gjør- Batteriet kan ta fyr, bremsene kan være feilmontert og fjernkontrollen kan ha dårlig tilkobling.

Fleksibilitet

Siden du selv velger hvilke deler du skal bygge brettet av, har du mye mer fleksibilitet når det kommer til pris kontra kvalitet. Og om skateboardet bråstopper og kaster deg i bakken, kan du trøste deg med at det var din egen feil.

Drømmebrettet – finnes det?

Du leter i butikkene, og endelig finner du det: skateboardet som har god toppfart, lengevarende batteri, og det koster ikke skjorta. Men selve brettet er i drop-down format, og produsenten har festet en stor stygg logo over hele griptapen.

For de fleste av oss er ikke dette ødeleggende, men om du er typen som må ha alt som du er vandt til å ha det, kan det være en fordel å bygge selv. Eller i det minste kikke på konverteringskit før du kjøper noe.

Konverteringskit – en mellom ting

På markedet er det også mange såkalte «conversion kits» du kan kjøpe. Dette er pakker med alle delene du trenger for å gjøre om et vanlig skateboard til et elektrisk et. Disse pakkene har en rekke fordeler:

  • Du kan bruke skateboardet du allerede har og er vant til å stå på.
  • Ingen fare for at delene ikke passer sammen.
  • Andre folk har prøvd de før, så du kan høre hva de mener før du kjøper.

Garantier og reklamasjon eller reparere?

Elektronikk forfaller, og det gjelder også elektriske skateboard. Før eller senere vil batteriet miste kapasitet, motoren vil få problemer og fjernkontrollen vil slutte å virke. Hva du gjør når problemene oppstår vil variere veldig på om du har bygget selv eller kjøpt et ferdig elektrisk skateboard.

Har du bygget selv, bestiller du en ny del og bytter den ut. Ferdig. Har du kjøpt et ferdig elektrisk skateboard bryter du sannsynligvis avtalen med butikken når du prøver å reparere det selv.

Nettsiden bruker informasjonskapsler. Noen er nødvendige for at nettsiden skal fungere, men andre brukes for å gi deg en bedre opplevelse. Godtar du bruk av alle informasjonskapsler? Mer informasjon.

Informasjonskapsler

Nedenfor kan du velge hvilke informasjonskapsler du vil tillate på nettsiden. Trykk på "Lagre instillinger" knappen for å lagre valget ditt..

FunksjonelleNettsiden bruker nødvendige informasjonskapsler. Disse er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Sosiale medierNoen artikler kan inneholde informasjonskapsler fra sosiale medier, som YouTube. Disse kan lagre personlig informasjon om deg.

AndreNoen steder på nettsiden kan bruke tredjeparts informasjonskapsler som ikke er analytiske, fra sosiale medier eller for reklame.